1878 yılında İstanbul’da doğdu. Bursa’daki Işıklar Askeri Lisesinde okurken hocaları ve arkadaşlarının hemen hepsi kendisini geleceğin başarılı bir askeri değil de güçlü bir şair ve ateşli bir hatip olarak görüyorlardı. Çok okuyordu, okuduklarının çoğu Namık Kemalin, Tevfik Fikretin şiirleri ve Jön Türklerin gizli yayınlarıydı. Bu yüzden de sık, sık başı derde giriyordu. Bunun sonucu olarak Bursa’daki öğrenim yıllarında izin zamanlarını okulun cezaevinde geçiriyordu.
Okuldan kovulmasının düşünüldüğü bir sırada, hocalarından birinin arka çıkmasıyla 1895 yılında Manastır İdadisine sürüldü. Ne var ki, Ömer Naci’nin bu yeni okulda ilk ilgilendiği kişilerden biri de o tarihlerde aynı okulda okuyan Mustafa Kemal oldu. Ömür boyu sürecek bir dostluk hemen o günlerde başladı.
Ömer Naci güzel konuşmasıyla Mustafa Kemali etkiledi. Ömer Naci Subay çıktıktan sonra İttihat ve Terakki Fırkasına girdi; burada yönetim kurulu üyeliğine kadar yükseldi; İttihat ve Terakkicilerin hükümeti ele geçirmelerini sağlayan Babıali Baskınını düzenleyenlerin başında o vardı. Subay olarak Kafkas Cephesinde, İran da bulundu. Buralarda Teşkilatı Mahsusa görevlisi olarak baskınlar düzenledi, çete savaşları verdi.
1916 yılında maalesef çok genç ve faydalı olacak bir yaşta vefat etti.
Kaynak: (Toktamış Ateşin "Devrim Tarihi" adlı kitabı)